Naša zgodba

 »Smisel življenja je najti svoj dar, namen življenja pa je ta dar deliti z drugimi.«

Misel Pabla Picassa, ki v celoti zajame moje življenjsko vodilo ter čudovito poslanstvo, ki sem ga tekom učenja, spoznanja in preizkušnje našla v življenju – kako s kančkom svojega vedenja in predanosti pomagati ljudem, skrbeti za njihovo dobro ter si nenehno prizadevati za izboljšanje zdravja ter kakovosti življenja posameznika.

Namreč, že kot majhna deklica sem v sebi čutila poklicanost za delo v zdravstveni stroki, posebno navdušenje in zadovoljstvo ob misli, da bi lahko s svojim znanjem, strokovnostjo in sočutjem lahko kdaj pomagala sočloveku. Številne življenjske preizkušnje ter izkušnje bolezni so me pripeljale do boljšega razumevanja edinstvenih izzivov, s katerimi se ljudje v stiskah in težavah soočajo. Študij fizioterapije in kineziologije pa je to razumevanje podkrepil še z večjim razumevanjem delovanja človeškega telesa in povezav znotraj telesnih sistemov ter razvil posebno strast do stroke, v katero močno verjamem. Verjamem, da lahko širina le-te pomaga ljudem do boljšega fizičnega stanja, večje samozavesti in vere vase pri ustvarjanju boljšega življenja in celostnega blagostanja vsakega posameznika.

Življenje me je naučilo, da je vsak človek svet zase in vsak na svoj način sprejema svoje tegobe, težave, stresne situacije. Zato je moj pristop do vsakega posameznika izredno individualen in celosten, saj se ne osredotočam le na fizično okrevanje, ampak tudi na čustveno počutje svojih klientov ter njihovih bližnjih. Velika mera spoštovanja in empatije mi omogočata bolje razumeti, poslušati in slišati klienta ter tako oceniti, kaj le-ta potrebuje in kako mu lahko kar najbolj pomagam za njegovo dobro počutje.

Zunaj sveta različnih terapij sem tesno povezana z gibanjem, še vedno velika zagovornica zdravja, dobrega počutja, skrbi zase ter velika ljubiteljica živali in narave. Svoj prosti čas namenjam plavanju, kolesarjenju, vadbah v telovadnici. Še najraje pa uživam v sprehodih s svojo psičko in raziskovanju narave, hribovja, saj menim, da ima prav narava čudovite terapevtske koristi, ki lahko učinkovito dopolnjujejo vse naše terapevtske pristope in lahko v naravi najdemo svoj mir, ponovno povezavo sami s sabo, če ji le prisluhnemo. Zame je torej moj poklic veliko več kot le delo, je zares čudovito poslanstvo. Zavezana sem k temu, da spreminjam življenja svojih klientov na bolje ter jih usmerjam k bolj zdravi in srečni prihodnosti. Moj cilj je ustvariti sočutno in varno okolje, kjer se vsakdo počuti pomemben in vreden. Zbuditi želim vero ljudi, da sami zmorejo doseči želeno stanje, da imajo prav vsi v sebi potencial za izboljšanje in da so prav vsi vredni svobode gibanja in življenja.

Manca Troha

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas ali se naročite na termin in z veseljem vam bomo svetovali.